Restauracja

Restauracja

Twórczo o bogactwie podlaskich smaków

Czym chata bogata...

Kuchnia

Zgodnie z naszą filozofią w kuchni wyznajemy idee: smacznie, zdrowo, lokalnie i sezonowo

Każda serwowana przez nas potrawa kryje największe naturalne bogactwa lokalnej tradycji własnych wyrobów, które decydują o smakowitości dań. 

REGIONALNE SPECJAŁY GOŚCIŃCA

Jesteś miłośnikiem typowego podlaskiego jadła?
Kuchnia podlaska doceniana przez najlepszych kucharzy a przede wszystkim naszych gości.

Właśnie u nas w Gościńcu skosztujesz potraw zupełnie nieznanych w innych częściach kraju, przygotowanych na tym co rodziła podlaska ziemia.

Słynne na cały kraj potrawy z ziemniaka: takie jak baba ziemniaczana, kiszka ziemniaczana, kartacze czy placki ziemniaczane 

Kuchnia podlaska

Smaki Gościńca

Wyroby własne

Smaki Gościńca to własnoręcznie robione wędliny i mięsa. 

Rekordową popularnością cieszy się u nas tatar – doskonałej jakości mięso z własnego chowu w towarzystwie domowej musztardy i borowików z podlaskich lasów to gratka dla fanów wołowiny!

Smaki Gościńca

CUKIERNIA GOŚCIŃCA

Wyśmienite tradycyjne wypieki: desery, ciasta, torty oraz inne słodkości.

Nasze specjały zachwycą nie tylko wyglądem ale również i smakiem.
Realizujemy zamówienia indywidualne w pełni dostosowane do Państwa potrzeb, granicą jest tylko Twoja wyobraźnia – podejmiemy się każdego wyzwania!
Zachęcamy do zamawiania wypieków, także na wynos!

CUKIERNIA GOŚCIŃCA

W sprawie zapytań o ciasta i torty zapraszamy do kontaktu

Sękacz

Równie efektowe jak i smaczne jest ciasto zwane sękaczem, którego tradycja sięga aż do kultury Bałtów. Wypieka się go nad ogniem za pomocą specjalnego obracanego wałka, po którym ciekłe ciasto spływa, zastygając w różnych kształtach. Przygotowywanie tego przysmaku jest dość i wymaga wprawy, dlatego polecamy skosztować tego przysmaku na Podlasiu. Największe sękacze osiągają nawet metr wysokości i składają się z 60 jaj! 

Katering

Katering

Katering na najwyższym poziomie.

Szukasz cateringu na gale, konferencje, eventy firmowe, wydarzenia plenerowe oraz przyjęcia okolicznościowe? Świetnie trafiłeś! Świadczymy profesjonalne usługi cateringowe począwszy od spersonalizowanego menu, poprzez aranżację stołów i bufetów, obsługę kelnerską, sprzęt cateringowy, logistykę oraz profesjonalne doradztwo.

Czym chata bogata...

Kuchnia

Zgodnie z naszą filozofią w kuchni wyznajemy idee: smacznie, zdrowo, lokalnie i sezonowo

Każda serwowana przez nas potrawa kryje największe naturalne bogactwa lokalnej tradycji własnych wyrobów, które decydują o smakowitości dań. 

Kuchnia podlaska

REGIONALNE SPECJAŁY GOŚCIŃCA

Jesteś miłośnikiem typowego podlaskiego jadła?
Kuchnia podlaska doceniana przez najlepszych kucharzy a przede wszystkim naszych gości.

Właśnie u nas w Gościńcu skosztujesz potraw zupełnie nieznanych w innych częściach kraju, przygotowanych na tym co rodziła podlaska ziemia.

Słynne na cały kraj potrawy z ziemniaka: takie jak baba ziemniaczana, kiszka ziemniaczana, kartacze czy placki ziemniaczane

Smaki Gościńca

Wyroby własne

Smaki Gościńca to własnoręcznie robione wędliny i mięsa. 

Rekordową popularnością cieszy się u nas tatar – doskonałej jakości mięso z własnego chowu w towarzystwie domowej musztardy i borowików z podlaskich lasów to gratka dla fanów wołowiny!

Cukiernia

CUKIERNIA GOŚCIŃCA

Wyśmienite tradycyjne wypieki: desery, ciasta, torty oraz inne słodkości.

Nasze specjały zachwycą nie tylko wyglądem ale również i smakiem.
Realizujemy zamówienia indywidualne w pełni dostosowane do Państwa potrzeb, granicą jest tylko Twoja wyobraźnia – podejmiemy się każdego wyzwania!
Zachęcamy do zamawiania wypieków, także na wynos!

CUKIERNIA GOŚCIŃCA

W sprawie zapytań o ciasta i torty zapraszamy do kontaktu

Sękacz

Równie efektowe jak i smaczne jest ciasto zwane sękaczem, którego tradycja sięga aż do kultury Bałtów. Wypieka się go nad ogniem za pomocą specjalnego obracanego wałka, po którym ciekłe ciasto spływa, zastygając w różnych kształtach. Przygotowywanie tego przysmaku jest dość i wymaga wprawy, dlatego polecamy skosztować tego przysmaku na Podlasiu. Największe sękacze osiągają nawet metr wysokości i składają się z 60 jaj! 

Katering

Katering

Katering na najwyższym poziomie.

Szukasz cateringu na gale, konferencje, eventy firmowe, wydarzenia plenerowe oraz przyjęcia okolicznościowe? Świetnie trafiłeś! Świadczymy profesjonalne usługi cateringowe począwszy od spersonalizowanego menu, poprzez aranżację stołów i bufetów, obsługę kelnerską, sprzęt cateringowy, logistykę oraz profesjonalne doradztwo.

Restauracja otwarta jest codziennie (za wyjątkiem terminów zajętych) od godziny 11 do 21, w sobotnie imprezy muzyczne do godziny 3 w nocy.